detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
20.10.2022 16:13
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 жовтня
Економія електроенергії, росіяни на боці України та боротьба з російськими міфами про українців.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Блок «Інтера» складався з новин та повторів. Зокрема, повторили вечірню офлайн-студію за 18 жовтня. З керівником «Українського центру безпеки та співпраці» Сергієм Кузаном та заступницею голови правління «Центру оборонних стратегій» Аліною Фроловою говорили про створення образа українця-ворога в очах російського суспільства та поширення дезінформації щодо України.

У блоці  «1+1» про ситуацію з енергетикою говорили із генеральним директором Yasno (це чатина компанії Ріната Ахметова ДТЕК) Сергієм Коваленком. Також повторили фрагмент випуску «Нічної варти», в якому говорили про ощадність та економію з експертом з енергетичних питань Геннадієм Рябцевим. Він розповів, що економія має бути розумною, тому не треба вимикати всі прилади та сидіти у темряві, а необхідно збалансувати споживання, щоб не перевантажувати енергетичну систему.

Також цього дня у блоці «1+1» показали інтерв’ю з бійцями Російського добровольчого корпусу Денисом та Олександром. Вони розповіли про життя в Україні, рішення взяти участь у війні та битись із російськими окупантами. Обидва хлопці — росіяни, колишні ультрас. За їхніми словами, всі учасники корпусу до початку повномасштабної війни жили в Україні не менше двох років.

Декілька разів протягом дня до гостьових студій «Ради» і Суспільного, включали першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколу Поворозника. Він розповів про гуманітарну ситуацію в місті.

Про становище на передовій у блоці «Ради» говорили з керівницею Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталією Гуменюк — найцитованішою людиною в марафоні, яку з 1 травня долучали до гостьових студій 121 раз.

У блоці Суспільного цього дня приділили увагу реабілітації українських військових та протезуванню. Зокрема, зробили інтерв’ю з директором Центру протезування, ортезування та реабілітації «Без обмежень»  Андрієм Овчаренком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY