detector.media
20.10.2022 16:58
Зеленський запровадив санкції проти колаборантів, російських пропагандистів та Пригожина
Зеленський запровадив санкції проти колаборантів, російських пропагандистів та Пригожина
Відповідні рішення про застосування санкцій були ухвалені на засіданні РНБО у вересні 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський підписав укази про запровадження санкцій проти Росії, зокрема, проти майже 4000 осіб і компаній. Серед них колаборанти, пропагандисти, а також російські олігархи та бізнесмени.

Укази №726 і №727 оприлюднені на сайті Офісу президента.

Зокрема, згідно з указом №726, санкції запроваджуються проти представників окупаційних «адміністрацій» (Кирило Стремоусов, Володимир Сальдо, Володимир Рогов, Костянтин Іващенко тощо).

Санкції запроваджені проти військових найманців, зокрема, засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, а також проти російських пропагандистів Ольги Скабєєвої, Володимира Соловйова та членів його родини, Тиграна Кеосаяна. Строк застосування обмежень – 10 років.

Санкції передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборону участі у приватизації, оренді державного майна та інше.

Серед фізичних осіб у санкційному списку опинилися 256 російських бізнесменів, зокрема – Михайло Фрідман та інші власники «Альфа-банку», найбагатша людина Росії Владімір Лісін та інші. Чимало з них мають активи також і в Україні.

Відповідні рішення про застосування санкцій були ухвалені на засіданні РНБО 30 вересня 2022 року.   

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY