detector.media
19.10.2022 17:27
«Воля-кабель» та «Датагруп» змінили мінімальну частку вітчизняних каналів у мережі
«Воля-кабель» та «Датагруп» змінили мінімальну частку вітчизняних каналів у мережі
Кількість вітчизняних програм у мережах провайдерів має бути не менше 50%.

Нацрада переоформила ліцензію провайдера програмної послуги ТОВ «Воля-кабель» та ТОВ «Датагруп медіа». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 19 жовтня.

Змінилась загальна концепція, принципи та підстави добору програм та розмір мінімальної частки програм вітчизняного виробництва, які транслюють у мережі: було 87%, а стало не менше 50%.

Як уже писав «Детектор медіа», у час війни дедалі більше українських каналів відмовляються від ліцензій і припиняють працювати. І це не лише мовники, які працюють на окупованих, прифронтових або сильно зруйнованих війною територіях, а й ті, що не витримують кризи рекламного ринку, втрати джерел доходів або інших скрутних реалій війни. У випадку наймасовішого поки що виходу з ринку — відмови тринадцятьох каналів Ріната Ахметова від ліцензій — приводом став антиолігархічний закон, однак є підстави вважати, що скрута і фінансові втрати власника були, принаймні, однією з причин. Загалом із 24 лютого до 15 серпня Нацрада анулювала 54 ліцензії тридцятьом телерадіокомпаніям — і далі, ймовірно, буде. Це створює проблему для провайдерів платного телебачення. 

Нагадаємо, наприкінці 2020 року «Датагруп» домовилася про придбання 100% провайдера телекомунікаційних послуг Volia («Воля»). Генеральний директор та акціонер «Датагруп» Михайло Шелемба розказував, що після об'єднання бізнес буде генерувати понад 130 млн доларів виручки та 53 млн доларів EBITDA.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY