detector.media
19.10.2022 15:35
Путін видав указ про «воєнний стан» на окупованих українських територіях
Путін видав указ про «воєнний стан» на окупованих українських територіях
Режим воєнного стану має почати діяти з 20 жовтня.

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про запровадження «воєнного стану» на тимчасово окупованих українських територіях – в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Відповідний документ міститься на сайті Кремля.

Рішення він пояснив тим, що Україна нібито «атакує» ці території та відмовляється від переговорів. Режим воєнного стану дає окупантам привід для проведення мобілізації на окупованих територіях.

Згідно з указом, на окупованих територіях створять «територіальну оборону», а у восьми російських прикордонних регіонах введуть «середній рівень реагування».

Також Путін доручив уряду Росії підготувати проєкт указу про створення так званої координаційної ради при Кабінеті міністрів для «забезпечення потреб, які виникають у ході спеціальної військової операції».

Указ Путіна вже прокоментували в Офісі президента України.

«Введення "воєнного стану" на окупованих територіях з боку Росії варто розглядати лише як псевдолегалізацію мародерства та розграбування майна українців перед черговим "перегрупуванням". Для України це не змінює нічого: продовжуємо звільнення та деокупацію своїх територій», – написав у твіттері радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY