detector.media
18.10.2022 21:17
Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» отримав відзнаку на кінофестивалі в США
Фільм Афінеєвського «Свобода у вогні...» отримав відзнаку на кінофестивалі в США
Документальна стрічка оповідає про події повномасштабної війни в Україні.

Фільм Євгенія Афінеєвського «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу» нагородили на кінофестивалі у Мілл-Веллі MVFF45. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Окрім спеціальної відзнаки «Сила кіно», фільм здобув премію Фонду родини Бріццолара, якою відзначають кінороботи з теми конфліктів та їх вирішення.

Засновник та директор MVFF Марк Фішкін назвав цю документальну роботу важливою для всього світу: «Цей захопливий і пристрасний фільм є тривожним сигналом для всіх нас, щоб вжити заходів для запобігання подальшим трагедіям і людським жертвам».

Свій фільм американський кінорежисер зняв за сприяння платформи Netflix. Стрічка є продовженням фільму «Зима у вогні: Боротьба України за свободу». Нова робота режисера демонструє страшні події, які українці переживають під час повномасштабного російського вторгнення в Україну.

За словами Євгена Афінеєвського, за п'ять місяців війни йому вдалося зібрати команду з 43 операторів і 9 режисерів монтажу. Десятки людей взяли участь у зйомках, записали більше сотні інтерв'ю. Фільм має невдовзі вийти в кінопрокаті.

Прем'єра стрічки відбулася 7 вересня на Венеціанському кінофестивалі, де режисер отримав відзнаку «Movie for Humanity».  Роботу Афінеєвського номінували на ще одну премію «Critics Choice Documentary Awards» у секції «Best political documentary». Церемонія нагородження відбудеться 13 листопада у Нью-Йорку. «Цьогорічні номінанти доводять, що документальні фільми будь-якої тривалості та формату розвивають неігрове кіно як ніколи раніше», − відзначив Крістофер Кемпбелл, співголова документального відділення Асоціації кінокритиків США (Critics Choice Association).

Фото: постер фільму, IMDB

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY