detector.media
18.10.2022 13:45
Журналіста та блогера Далера Імомалі засудили в Таджикистані до 10 років позбавлення волі
Журналіста та блогера Далера Імомалі засудили в Таджикистані до 10 років позбавлення волі
Імомалі робив репортажі та відеоролики на соціальну тематику і критикував роботу чиновників.

Таджицького журналіста та блогера Далера Імомалі засудили до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє місцеве бюро «Радіо Свобода» – «Радио Озоди».

Імомалі робив репортажі та відеоролики на соціальну тематику і критикував роботу чиновників. Суд визнав його винним у наданні свідомо неправдивих відомостей про злочин, незаконному підприємництві та участі у діяльності заборонених організацій. Сам журналіст, як повідомляється, визнав провину тільки в незаконному підприємництві – через несплату податків із заробітку в ютубі. 

Суд над блогером проходив у закритому режимі. Родичі підсудного розповіли журналістам, що йому також призначили штраф, сума якого наразі невідома.

Далера Імомалі затримали 15 червня за підозрою в несплаті податків. Після скарги одного з місцевих високопосадовців блогера звинуватили у наданні свідомо неправдивих відомостей про злочин. Журналісту також інкримінували співпрацю з забороненим у Таджикистані політичним рухом «Група 24». Керівництво цього руху заявило, що Далер Імомалі ніколи не перебував у їхніх лавах і не співпрацював із ними.

Нагадаємо, журналіста та громадського діяча Нарімана Джеляла засудили до 17 років позбавлення волі в окупованому Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY