detector.media
17.10.2022 16:41
У Чехії викрили російського агента, який мав широкі зв’язки серед журналістів та політиків
У Чехії викрили російського агента, який мав широкі зв’язки серед журналістів та політиків
«Група впливу», частиною якої був російський агент, мала достатньо ресурсів для підтримки, а також розширення кола проросійських журналістів та активістів у Чехії.

Директор Служби безпеки та інформації Чехії (BIS) Міхал Коуделка повідомив про викриття агента, який діяв на користь Росії.

Як повідомляє «Радіо Прага», спецоперація з викриття російського шпигуна пройшла ще у 2021 році.

Головною метою шпигуна, який використовував широкі зв'язки у журналістському та політичному середовищі, було просування проросійської політичної повістки, координація публічних виступів політиків, а також вплив на чеські ЗМІ для забезпечення висвітлення подій в потрібному для Росії ракурсі. 

Міхал Коуделка зазначив, що «група впливу», частиною якої був російський агент, мала достатньо ресурсів для підтримки, а також розширення кола проросійських журналістів та активістів у Чехії. Зокрема, «група» оплачувала підготовку матеріалів (вочевидь, замовних, – ДМ) у ЗМІ.

Нагадаємо, «Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення Росії фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію. Детальніше про це – у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle.

Ілюстративне фото: Max Sat/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY