detector.media
17.10.2022 08:30
У Росії заблокували сайт для здачі військових у полон «Хочу жить»
У Росії заблокували сайт для здачі військових у полон «Хочу жить»
Як кажуть в оперативному командуванні «Південь», на сайті була дуже велика активність, але звернення щодо здачі в полон продовжують надходити й після блокування ресурсу – через інші канали зв'язку.

Роскомнагляд заблокував на території Росії український сайт «Хочу жить». Через нього російські військові можуть подавати звернення, щоб здатися в полон і не воювати в Україні.

Як пише телеграм-канал «Роскомсвобода», який відстежує подібні інтернет-обмеження, це вже друге блокування сайту.

«Сайт проєкту "Хочу жити" з'явився у реєстрі забороненої інформації. Ініціатор блокування – Генеральна прокуратура РФ. Заблокований проєкт був двічі, і обидва рази Генпрокуратурою. Перший раз – по "масці", коли обмежується доступ до всіх доменів та піддоменів, другий – просто сайт цілком, плюс до цього, домени розрізняються за однією літерою», – зазначає ресурс.

Ситуацію прокоментували в оперативному командуванні «Південь». Мовляв, на сайті була дуже велика активність, але звернення щодо здачі в полон продовжують надходити й після блокування ресурсу – через інші канали зв'язку.

«Через надвелику активність особового складу окупаційних військ щодо звернень про здачу в полон Генпоркуратура Росії винесла рішення про блокування сайту українського проєкту "Хочу жити". Але продовжують функціонувати інші чат-боти та телефонні лінії. Звернення продовжують надходити», – йдеться в повідомленні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY