detector.media
15.10.2022 18:27
У Мінкультури повідомили про обставини вбивства диригента Юрія Керпатенка, яке скоїли росіяни
У Мінкультури повідомили про обставини вбивства диригента Юрія Керпатенка, яке скоїли росіяни
За відмову співпрацювати з росіянами головного диригента Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша розстріляли у його власному будинку.

У Міністерстві культури та інформаційної політики підтвердили, що Юрія Керпатенка у Херсоні розстріляли росіяни. Про це йдеться в дописі на фейсбук-сторінці відомства.

Також представники міністерства розповіли про обставини загибелі диригента: «Як повідомляє сайт Херсон.онлайн, до 1 жовтня, Міжнародного дня музики, окупанти разом з колаборантами у філармонії планували у Херсоні святковий концерт за участю знаменитого камерного оркестру "Гілея". Цей концерт мав за задумом окупантів продемонструвати так зване "налагодження мирного життя" в Херсоні. Проте диригент оркестру Юрій Керпатенко категорично відмовився співпрацювати з окупантами».

Нагадаємо, про вбивство Юрія Керпатенка стало відомо 13 жовтня. 

Він був диригентом, оркеструвальником і баяністом. Виступав головним диригентом камерного оркестру «Гілея». З 2000 року працював у Херсонській обласній філармонії. У 2004-му став головним диригентом Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Внаслідок обстрілів окупантів у Києві загинув соліст балету Національної опери України Артем Дацишин, йому було 43 роки. 26 лютого він зазнав поранень, через які помер 17 березня. 

В середині березня під час нічного ракетного обстрілу житлових будинків Києва з боку росіян загинула акторка театру, заслужена артистка України Оксана Швець.

Фото з фейсбук-сторінки Юрія Керпатенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY