detector.media
13.10.2022 20:26
У Херсоні російські окупанти розстріляли диригента Юрія Керпатенка
У Херсоні російські окупанти розстріляли диригента Юрія Керпатенка
За попередньою інформацією, він відмовився співпрацювати з росіянами.

Російські окупанти вбили у власному будинку головного диригента Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Про це повідомила журналістка Олена Ваніна. На його сторінці у фейсбуці дописувачі висловлюють співчуття родині Керпатенка. Також інформацію про те, що диригента розстріляли, опубліковано у Вікіпедії.

«Сьогодні стало відомо, що диригента Херсонської філармонії розстріляли окупанти. Він відмовився з ними працювати, вони сказали, що ми до тебе ще прийдемо. Прийшли до нього додому і прямо там розстріляли. Більших подробиць важко дізнатись, бо в Херсоні всі бояться, але інформація 100%», – зазначила Олена Ваніна. За її даними, Юрій Керпатенко перестав виходити на зв'язок ще у вересні.

Юрій Керпатенко також був оркеструвальником і баяністом. Виступав головним диригентом камерного оркестру «Гілея». З 2000-го року працював у Херсонській обласній філармонії. У 2004-му він став головним диригентом Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів окупантів у Києві загинув соліст балету Національної опери України Артем Дацишин, йому було 43 роки. 26 лютого він зазнав поранень, через які помер 17 березня. 

В середині березня під час нічного ракетного обстрілу росіянами житлових будинків Києва загинула акторка театру, заслужена артистка України Оксана Швець.

Фото з фейсбук-сторінки Юрія Керпатенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY