detector.media
13.10.2022 12:18
Компанія колишніх медійників Ахметова подала заяву на отримання ліцензії, щоб запустити супутниковий канал
Компанія колишніх медійників Ахметова подала заяву на отримання ліцензії, щоб запустити супутниковий канал
Регулятор розгляне її наступного тижня.

У середу, 19 жовтня, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має намір розглянути заяву ТОВ «Ми – Україна» щодо видачі ліцензії на мовлення. Про це йдеться у порядку денному регулятора.

Компанія планує запустити канал з однойменним логотипом «Ми – Україна».

«Детектор медіа» вже писав, що у вересні у реєстрі з’явилось товариство з обмеженою відповідальністю «Ми – Україна», яке, за інформацією наших джерел, є юридичною особою проєкту колишніх працівників медіагрупи «Україна». Бенефіціарним власником компанії та директором є Ігор Ігорович Петренко – директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень. Він також був блогером у різних медіа, зокрема на телеканалі «Апостроф», у «Коментарях». Крім цього, як політичний коментатор він брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online.

Також джерела ДМ повідомляють, що у новоствореній компанії працюють колишні працівники медіа Ріната Ахметова: Юрій Сугак, Людмила Добровольська, Віталій Тарасов, Олег Панюта, Володимир Коваленко, Ігор Пупков та Олена Цинтила. Згодом вони зможуть стати міноритарними акціонерами.

Нагадаємо, колишні працівники медіагрупи «Україна», за інформацією джерел ДМ, запускають або власний канал, або продакшн-студію. До проєкту нібито можуть залучити близько двох сотень колишніх працівників «України». Студію облаштовують на вулиці Корольова в Києві. Проєкт начебто координує колишній керівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак.

Медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з тим, що «антиолігархічний» закон набуває чинності.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY