detector.media
13.10.2022 11:35
У Гомелі радіоведучих звільнили після привітання Юрія Дудя з днем народження
У Гомелі радіоведучих звільнили після привітання Юрія Дудя з днем народження
Привітання привернуло увагу провладного телеграм-каналу, який знайшов у соцмережах ведучих матеріали на підтримку протестів у Білорусі.

У Гомелі кількох співробітників муніципального радіо звільнили після привітання російського блогера Юрія Дудя з днем народження. Про це повідомляє «Зеркало».

Як зазначає «Медиазона», привітання пролунало в межах рубрики, в якій розповідають, хто з відомих людей народився в цей день.

Звільненню передувало те, що на радіоведучих поскаржились у провладному телеграм-каналі. Мовляв, в ефірі радіо 107.4 FM, засновником якого є місцевий виконавчий комітет, розповідають, який Дудь «успішний, відомий і в усьому крутий». На думку автора скарги, яку було опубліковано в цьому телеграм-каналі, блогер «зневажає Білорусь».

Після цього у тому ж телеграм-каналі з'явились скриншоти із соціальних мереж радіоведучих Артема Забірана та Ярослава Бичковського — ролик групи «Каста» «Виходи гуляти», ролик про опозиціонерку Ніну Багінську, вподобайки на дописах із біло-червоно-білою символікою тощо.

«Зеркало» з’ясувало, що Забірана та Бичковського вже звільнили, а їхні імена зникли з сайту радіо. Також видання повідомляє з посиланням на обізнане джерело, що з радіо звільнили ще кількох працівників, а в інших місцевих державних ЗМІ розпочались перевірки.

Нагадаємо, в Білорусі працівників інформагентства «БелаПАН» засудили до позбавлення волі на строки від 4 до 14 років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY