detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
13.10.2022 10:31
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 жовтня
Позбавлення Росії членства в ООН та економія електроенергії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Про технології російської пропаганди у блоці ICTV/СТБ говорили із засновницею ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксаною Мороз. Вона розповіла, що росіяни вкидали інформацію про потужні повторні масовані удари, зокрема про 216 ракет, які летять на Україну. Всі ці маніпуляції мають на меті посилити паніку серед цивільних. За її словами, паніку розганяють через анонімні канали, які начебто інформують про ракетні удари, хоча насправді головне їхнє завдання — дезінформувати людей.

Далі у блоці ICTV/СТБ показали п’ять годин етеру, який складався із новинної студії та повторів попередньої доби.

У блоці «1+1» ведучі говорили з директором Центру досліджень енергетики Олександром Харченком. Він розповів про прилади, які споживають найбільше електроенергії. До рейтингу приладів, від яких треба відмовитись, належить тепла підлога, бойлер, електроплита та електрочайник. Також багато енергії споживають пральні та посудомийні машинки й мікрохвильові печі. LED-лампи та пласкі телевізори споживають мінімум енергії.

Про ймовірне позбавлення Росії членства в Організації Об’єднаних Націй у блоці «Ради» говорили з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Як він розповів, українська делегація звернулась до ООН з питанням позбавлення Росії членства, оскільки є підстави казати, що РФ набула членство неправомірно. За словами Стефанчука, про жодне правонаступництво СРСР у випадку РФ говорити не можна, а іншого подання до вступу Росія не робила.

Запросили цього дня до гостьової студії «Ради» й народну депутатку Юлію Тимошенко. З нею говорили про ракетні удари по Україні та відновлення електропостачання. Включення було більше схоже на політичну рекламу, ніж на інтерв’ю. Також політикиня сказала, що всі українські фінанси треба скерувати на побудову посиленої системи протиповітряної оборони, й почала розповідати, що гроші з бюджету йдуть на зовнішні борги. Під час її виступу ведучі не перебивали депутатку, її спіч тривав п’ять хвилин.

Зауважимо, що у національному марафоні Юлія Тимошенко з’являється лише в етері «Ради» та ICTV/СТБ. До виходу з національного марафону каналу «Україна 24» її запрошували й до їхньої студії.

З виступом про ймовірний переговорний процес та незламність українців до блоку «Ради» також включали радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY