detector.media
13.10.2022 08:26
На Харківщині затримали колаборанта, який поширював російську пропаганду – СБУ
На Харківщині затримали колаборанта, який поширював російську пропаганду – СБУ
За інформацією слідства, чоловік допомагав окупантам розміщувати білборди з проросійськими агітаційними наративами.

Служба безпеки України повідомила, що викрила мешканця Харківської області на співпраці з росіянами та поширенні кремлівської пропаганди.

За інформацією слідства, 24-річний чоловік від початку повномасштабного вторгнення пішов на співпрацю з Росією та погодився обійняти «посаду» в окупаційній «адміністрації».

«Оперативники встановили, що зловмисник брав участь в інформаційно-психологічних операціях ворога та відігравав активну роль у поширенні кремлівської пропаганди. Використовуючи техніку, яка перебувала на балансі Шевченківської селищної ради, чоловік допомагав окупантам розміщувати білборди з проросійськими агітаційними наративами», – розповіли в СБУ.

Після деокупації регіону чоловіка затримали та повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, СБУ викрила митрополита УПЦ МП на роботі в інтересах Росії. Як повідомили правоохоронці, він на власному інтернет-ресурсі розміщував публікації, які містять заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY