detector.media
11.10.2022 20:19
Ілон Маск заперечив факт ймовірної нещодавньої розмови з Путіним про Україну
Ілон Маск заперечив факт ймовірної нещодавньої розмови з Путіним про Україну
Про це підприємець написав у твіттері.

Бізнесмен Ілон Маск заперечив факт ймовірної нещодавньої розмови з російським диктатором Володимиром Путіним про Україну.

«Ні, це не так. Я спілкувався з Путіним лише одного разу приблизно 18 місяців тому. Предметом розмови був космос», — відповів Маск на запитання у твіттері.

 

No, it is not. I have spoken to Putin only once and that was about 18 months ago. The subject matter was space.

— Elon Musk (@elonmusk) October 11, 2022

Раніше Vice з посиланням на поштову розсилку від компанії політолога Яна Бреммера Eurasia Group, яка спеціалізується на вивченні політичних ризиків, писав, що засновник компаній Tesla і SpaceХ Ілон Маск особисто говорив з президентом Росії Путіним перед публікацією серії твітів щодо його бачення «плану врегулювання» війни в Україні. Бремер стверджує, що Маск розповів йому про розмову з Путіним особисто.

3 жовтня Маск опублікував у своєму твіттері опитування щодо завершення війни Росії проти України. Бізнесмен висловив кілька припущень, чим може завершитися війна.

Користувачам він дав два варіанти («так» або «ні») проголосувати за наступне:

Під постом Маск додав, що сценарій ядерної війни вважає малоймовірним. 

«Цілком ймовірно, що так і буде зрештою – питання лише в тому, скільки людей загинуть перед цим», – додав він.

Маск зазначив, що за таким сценарієм Україна втратить «тільки Крим», тому що «Росія вдерлася на території, які однозначно обрали б бути частиною України».

Твіт Маска про умови завершення війни в Україні став вірусним, у коментарі до  бізнесмена прийшло багато обурених українців та користувачів з інших країн.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь запропонував проголосувати, який Маск подобається людям більше: той, що підтримує Україну, чи той, що на боці Росії. Коментуючи допис президента, Маск заявив, що все ще підтримує Україну.

Фото The Verge

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY