detector.media
10.10.2022 21:23
Внаслідок обстрілів кілька міст України тимчасово без інтернету і без зв’язку – Федоров
Внаслідок обстрілів кілька міст України тимчасово без інтернету і без зв’язку – Федоров
Попри ракети Росії, телеком-оператори забезпечили засоби комунікації у більшості міст, що зазнали обстрілів.

Після ракетного обстрілу Росії 10 жовтня у шести містах зник інтернет і є погіршення телефонного зв’язку. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Через знеструмлення в містах, що потрапили під ракетні обстріли росіян, провайдери працюють завдяки генераторам. Зі свого боку допомагаємо забезпечити їх додатковими генераторами та достатнім запасом палива, а також Старлінками. Щоб зберегти інтернет та мобільний зв’язок, поки не відновиться електропостачання», — зазначив міністр у телеграм-каналі.

За зданими Мінцифри, суттєві складнощі з інтернетом є у Львові, Харкові, Житомирі, Сумах, Полтаві, Хмельницькому. Часткові збої з інтернетом у Тернополі, Кривому Розі, Ужгороді та Києві.

Почасти зник і погіршився зв'язок у восьми областях. За даними мобільних операторів, на Харківщині працює 41% мереж, у Запорізькій області — 51%, на Львівщині — 58%, Сумщині — 59%, Полтавщині — 70%, Житомирщині 76%, Київщині — 88%, Хмельниччині — 88%.

Як нагадав Федоров, всі українські телеком-компанії після 24 лютого мають досвід оперативного відновлення інтернету та зв’язку.

Нагадаємо, 10 жовтня росіяни атакували українські міста, запустивши 83 ракети.  43 з них збиті силами ППО. 

Частково інфраструктуру електропостачання пошкоджено  зокрема, у Києві, Запоріжжя, Полтавській, Львівській, Дніпропетровській областях. Уряд разом з профільними відомствами перейшов до оперативного плану відновлення. Завершити роботи планують 11 жовтня.

Фото: Радіо Свобода
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY