detector.media
09.10.2022 17:34
Журналісти Reuters опублікували супутникові знімки пожежі на Кримському мосту
Журналісти Reuters опублікували супутникові знімки пожежі на Кримському мосту
Дані надали Maxar Technologies і Planet Labs.

Вогонь на Кримському (Керченському мосту) зафіксували американські супутникові компанії Maxar Technologies і Planet Labs, повідомляє з посиланням на Reuters сайт «Крим. Реалії», що є проєктом «Радіо Свобода».

Як видно на знімках, горить залізничне полотно. Дві секції мосту обвалилися. Це має спричинити перебої в логістиці окупантів щодо постачання зброї.

Як повідомив у телеграм-каналі російський голова Криму Сергій Аксьонов, рух мостом дозволено тільки для легкових автомобілів. Як він пояснив, перевезення автобусів і великовантажних автомобілів виконуватиме пором «Лаврентій» за маршрутом Керченський морський рибний порт – порт «Кавказ».

Кримський міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного. для постачання на анексований Кримський півострів ресурсів військового призначення.

Цей проєкт став одним із символів російської окупації. Міжнародна спільнота не визнала анексію Криму, а Канада засудила відкриття руху поїздів до окупованої території Кримським мостом.

Нагадаємо, зранку 8 жовтня стало відомо, що на Кримському мосту сталася пожежа, частина конструкції обвалилася. Це викликало бурхливу реакцію у соцмережах. Як повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, вибух на Кримському мосту влаштували самі російські спецслужби. На його думку, це свідчить про конфлікт між російськими силовими структурами. 

Фото: «Крим. Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY