detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.10.2022 10:06
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 жовтня
Нардепи із «За майбутнє» у блоці «1+1», віра у можливість домовитись з росіянами та Антон Геращенко.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці ICTV/СТБ показали повтор попередньої доби. Чотири рази протягом нього повторили включення із заступницею голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк (дружиною керівника холдингу Олександра Богуцького): двічі з нею говорили у гостьовій студії та двічі під час випуску новин.

Про воєнні злочини росіян у блоці «Інтера» говорили з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським. Також він розповів про повернення правоохоронців у звільнені населені пункти. Зокрема сказав, що повернення до Лимана було символічним, оскільки поліціянти останніми виходили з міста, евакуйовуючи місцевих, та одними з перших зайшли назад під час звільнення.

Про окупацію Запорізької АЕС говорили з міністром палива та енергетики України у 2005—2007 роках Іваном Плачковим. Він розповів, що очікує багато від візиту очільника МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі до Москви, який має посприяти звільненню ЗАЕС та зможе пояснити росіянам, що вони створюють загрозу для всього світу.

У блоці «1+1»  про окупацію Запорізької АЕС говорили з директором Центру досліджень енергетики Олександром Харченком. Він сказав, що українська сторона має працювати з європейськими партнерами, аби пояснити їм, що «Росатом» бере пряму участь в окупації, та за можливості витіснити росіян з усіх міжнародних проєктів, які приносять їм мільярди.

З нардепом із групи «За майбутнє» Сергієм Рудиком у блоці «1+1» говорили про можливість виїжджати за кордон для чоловіків. Рудик вважає, що військовослужбовці повинні мати право виїхати за межі України.

З радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком у блоці «Ради» говорили про Нобелівську премію миру та рішення комітету. Він сказав, що шукати ворогів в умовах, у яких перебуває Україна, він би не став, бо присудження цієї премії ні на що не впливає. Нагадаємо, в Офісі президента здивувались присудженню премії росіянам, білорусам і українцям. У розмові з ним також зачепили тему ядерного шантажу з боку Росії та реакцію суспільства на нього.

Після цього говорили з радником міністра внутрішніх справ України Антоном Геращенком про роздачу російських паспортів на окупованих територіях. Він розповів, що частина людей там охоче бере російські паспорти, а частину примушують до цього погрозами й шантажем.

Наприкінці доби в етері «Ради» показали запис години засідання Верховної Ради України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY