detector.media
08.10.2022 16:00
Німецький телеканал ZDF представив фільми українських кінематографістів в евакуації
Німецький телеканал ZDF представив фільми українських кінематографістів в евакуації
Ці історії вже доступні для онлайн-перегляду. Телепрем'єра відбудеться в ефірі ZDFneo 25 жовтня.

6 жовтня на сайті німецького суспільного мовника ZDF випустили проєкт «Небо та Земля / Himmel & Erde». Про це повідомив співпродюсер Максим Сердюк.

Це прем’єра п’яти ігрових короткометражних фільмів, створених в Берліні. На замовлення телекомпанії ZDFneo їх зняли українські кінематографісти у співпраці зі Studio Zentral. Роботи мають назви «Оля й Петро», «Я пішла», «Наступний, будь ласка!», «Тривожні сигнали», «Соняшники в лютому».

«У цій серії фільмів для нас важливий насамперед погляд українських кінематографістів, – коментує керівниця телекомпанії ZDFneo Жасмін Маеда. – Їхні автентичні історії створюють фільми великої емоційної сили. Досягнення всіх учасників є особливо вагомими, оскільки проєкт був розроблений та створений за дуже короткий час. Минуло лише кілька місяців від початку зйомок у липні до онлайн-релізу в медіатеці ZDF на початку жовтня. Неймовірний приклад креативності!».

Драматичний серіал «Небо та Земля» розповідає про українців та українок в Німеччині. У п’яти епізодах серіал показує особисті історії, у яких йдеться про рідну країну, охоплену війною, та виїзд на чужину.

Всі члени творчої команди, від акторів та продюсерів до операторів та режисерів, — це українські кінематографісти, які переїхали до Німеччини через вторгнення росіян або раніше. Зокрема, режисерами-постановниками виступили Марина Врода, Микита Гібаленко, Дарія Онищенко, Тетяна Мучник

Переглянути фільми можна безкоштовно у медіатеці ZDFneo. Телепрем'єра відбудеться в ефірі ZDFneo 25 жовтня о 20:15.

У фільмі «Соняшники в лютому» знялася відома акторка Катерина Молчанова. За сюжетом, її героїня Ліза чекає в Берліні на німецьку подругу, яка затримується в Києві.

Нагадаємо, Національний конкурс українських короткометражних і повнометражних фільмів Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» цього року відбувся в Німеччині у рамках Filmfest Hamburg.

Фото: Studio Zentral для ZDFneo 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY