detector.media
07.10.2022 18:41
У Вовчанську на Харківщині відновило мовлення «Українське радіо»
У Вовчанську на Харківщині відновило мовлення «Українське радіо»
Інфраструктура для поширення теле- й радіосигналу на звільнених територіях зруйнована. Концерн РРТ працює над поновленням можливостей доступу до телебачення й радіомовлення.

На Харківщині у Вовчанській громаді та прилеглих територіях почав мовити Перший канал «Українського радіо». Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, у Балаклії, Куп’янську та Ізюмі проводять роботи з очистки радіостанції від завалів. Після налагодження електропостачання до станцій місцева влада вживатиме заходів для відновлення мовлення.

«Окупанти, розуміючи важливість доступу до інформації, перше, що робили на захоплених територіях, — знищували критичну інформаційну інфраструктуру, — зазначив Олег Синєгубов. — Максимально швидкими темпами відновимо українське мовлення на всіх деокупованих територіях».

Нагадаємо, за понад пів року окупації мешканці Харківської області не мали доступу до українських медіа, інтернету, мобільного зв’язку. У багатьох населених пунктах не було електрики. Окупанти запустили радіостанцію Z і роздавали газету «Харків Z». Після звільнення цих територій українська влада оголосила, що чимшвидше відновлюватиме доступ до українських медіа. Як це відбувається, читайте в матеріалі Наталки Данькової.

Фото: канал 24

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY