detector.media
06.10.2022 19:46
Кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців національного конкурсу
Кінофестиваль «Молодість» оголосив переможців національного конкурсу
Нагороди здобули «Стоп-земля» і «Leopolis Night».

На кінофестивалі у Гамбурзі, який цього року представив національний конкурс КМКФ «Молодість», назвали імена переможців.

Найкращим повнометражним фільмом став «Стоп-земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним – «Leopolis Night» Нікона Романченка. Переможці отримали статуетки «Скіфський олень» і грошові призи: 100 000 грн за найкращий повнометражний фільм (від спонсора МСЛ) та 60 000 грн за найкращий короткометражний фільм (спонсор – Міжнародний інститут глибинної психології).

Особливі відзнаки журі отримали «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука та «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава Героям» Клеменса Пула.

У конкурсі змагалися 12 короткометражних українських фільмів і 7 повнометражних. Під час позаконкурсних показів німецькі глядачі познайомилися з документальним фільмом Єви Нейман «Привоз» та добіркою стрічок-переможців і лавреатів «Молодості» воєнної тематики.

Уперше в історії кінофестивалю конкурс включав не тільки короткометражні фільми, а й повні метри – причому всі з них були дебютними.

До складу журі увійшли українська режисер і сценаристка Єва Нейман, іранський продюсер Фарзад Пак та німецька акторка Фрітці Габерляндт.

У своєму зверненні до німецької аудиторії команда «Молодості» закликала цікавитися українською культурою та підтримати Україну у цей нелегкий період. 

Нагадаємо, національний конкурс «Молодості» тривав у Гамбурзі з 30 вересня по 5 жовтня.

Ілюстрація: Filmfest Hamburg

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY