detector.media
06.10.2022 11:23
Нацрада рекомендує телевізійникам частіше надавати слово жінкам-захисницям
Нацрада рекомендує телевізійникам частіше надавати слово жінкам-захисницям
Гендерний моніторинг регулятора виявив наявність стереотипів у телеефірі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила результати гендерного моніторингу. Про це під час засідання 6 жовтня розказав член Нацради Максим Онопрієнко.

За його словами, більшість сюжетів гендерно збалансовані. У сюжетах дедалі частіше з’являються фемінітиви, а сексистських матеріалів не зафіксовано.

«Але трапляються гендерні стереотипи. У включеннях військові, поліція, рятувальники — здебільшого чоловіки, а постраждалі — здебільшого жінки. Складається враження, що чоловіки рятують і захищають, а жінки тільки страждають і плачуть. Це не зумисно, але відсутність жінок-захисниць викривлює реальну картину», — сказав Онопрієнко.

Це єдине зауваження, яке висловив регулятор за результатами моніторингу.

«Жінки йдуть зі зброєю в руках в атаку, але вони працюють і на інших суттєвих посадах. І треба давати їм слово, щоб зрозуміти, як забезпечується наш наступ і як ЗСУ працюють реально», — додала голова Нацради Ольга Герасим’юк.

Максим Онопрієнко підкреслив, що регулятор не критикує медіа, а намагається допомогти. Незабаром Нацрада на своєму сайті оприлюднить детальну аналітику за результатами моніторингу.

Нагадаємо, у лютому результати аналогічного моніторингу показали,що чверть реклами на загальнонаціональних каналах була гендерно незбалансованою.

Скріншот відео: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY