detector.media
05.10.2022 15:39
Нардепу Ренату Кузьміну повідомили про підозру у держзраді за поширення роспропаганди
Нардепу Ренату Кузьміну повідомили про підозру у держзраді за поширення роспропаганди
Правоохоронці провели 10 одночасних обшуків за місцями можливого перебування Кузьміна, але досі його не знайшли.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру у державній зраді народному депутату України Ренату Кузьміну (від колишнього «ОПЗЖ»). Про це йдеться на сайтах генпрокуратури та Державного бюро розслідувань.

За інформацією слідства, з березня 2021 року і вже після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кузьмін озвучував у своїх виступах і поширював через соцмережі та на власному сайті російську пропаганду.

«Їхньою метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави», – зазначили правоохоронці.

Дії нардепа кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Покарання за статтею – позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

У ДБР додали, що правоохоронці провели 10 одночасних обшуків за місцями можливого перебування Кузьміна, але досі його не знайшли.

У 2010-2013 роках Кузьмін був першим заступником генерального прокурора, у 2013-2014 заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Раніше нардепа Андрія Деркача оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY