detector.media
05.10.2022 10:59
Подоляк про новини щодо ядерної зброї Росії: ІПСО для схиляння України до невигідних переговорів
Подоляк про новини щодо ядерної зброї Росії: ІПСО для схиляння України до невигідних переговорів
Михайло Подоляк: Сьогодні тема ядерної зброї — це елемент інформаційно-психологічних операцій Росії та спроба змусити Україну до переговорів на умовах Кремля.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав постійні новини про ядерну зброю Росії в західних медіа інформаційною операцією росіян для схиляння України до переговорів на невигідних умовах.  

У коментарі LIGA.net Подоляк зауважив, що сьогодні тема ядерної зброї — це елемент інформаційно-психологічних операцій Росії та спроба змусити Україну до переговорів на умовах Кремля.

«Навіть не до переговорів, а до прийняття російських ультиматумів на тлі зростальної поразки Росії в конвенційній війні», — сказав Подоляк.

Він зазначив, що надалі в інформаційному полі з'являтиметься дедалі більше різних заяв та «вкидів» щодо ядерної зброї. Радник голови ОП закликав критично ставитися до інформації та згадав заяву начальника української військової розвідки Кирила Буданова, який сказав, що немає підстав вважати, що Росія може використати ядерну зброю найближчим часом.

Водночас Подоляк заявив, що Україна прораховує всі можливі сценарії розвитку війни, зокрема й ризики використання ядерної зброї. Зокрема, враховуються «істеричний стан» російської еліти та міжнародні протоколи превентивної протидії подібним загрозам.

«Разом із партнерами ми моделюємо різні ситуації, відслідковуємо еволюцію заяв та дій конкретних осіб з керівництва РФ. Тому що це вже питання не лише України. Це питання насамперед глобальної безпеки. І питання про існування архітектури єдиної ядерної безпеки. У світі існує чіткий консенсус – і не тільки на Заході – "скринька Пандори" має залишатися закритою. І керівництво Росії чудово знає про позиції різних країн і можливі наслідки», – резюмував він.

Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з власних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Зокрема, італійська газета La Repubblica повідомила, що російський «підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування». Британські видання, зокрема, The Times написали, що «Путін наказав відправити в Україну ядерний військовий потяг».

Центр протидії дезінформації при РНБО заявив, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність інформаційних провокацій РФ з метою залякування світу, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля.

21 вересня російський диктатор Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ на тимчасово окупованих землях України. 

Окремо диктатор пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у випадку «прямої загрози території РФ», заявивши, що це «не блеф».

Заяви Путіна збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку та на Донбасі. 

Прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс закликала не слухати погрози російського диктатора Володимира Путіна, а натомість посилити санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

За даними The Washington Post, адміністрація президента Джо Байдена вже кілька місяців надсилає Росії попередження про тяжкі наслідки можливого використання ядерної зброї під час війни з Україною.   

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY