detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.10.2022 21:45
Про що говорили в етері спільного телемарафону третього жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону третього жовтня
Посилення російської дезінформації, звільнення Херсонщини та українське кіно на Netflix.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» організували змішану гостьову студію, в якій гості брали участь у форматі онлайн та офлайн. З регулярних гостей до етеру долучились: експерт Офісу реформ Кабінету міністрів України Максим Гардус, військові експерти Дмитро Снєгирьов, Дмитро Громаков і Роман Світан, політичні коментатори Олексій Буряченко та Ігор Попов (колишній нардеп від партії Олега Ляшка).

У блоці Суспільного говорили із депутатом міської ради Маріуполя Дмитром Забавіним. Він сказав, що частина маріупольських учителів погодились працювати за російською програмою і русифікувати школярів.

Про ситуацію на Херсонщині та звільнені території ведуча Суспільного Анна Чередниченко говорила  з першим заступником голови Херсонської обласної ради Юрієм Соболевським. За його словами, окупанти привозили мешканцям області гуманітарку лише для того, щоб зняти пропагандистські сюжети, а українську гуманітарку просто не пропускали.

У блоці ICTV/СТБ про вихід українського кіно на Netflix говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він сказав, що стрімінгова платформа реагує на запит своїх глядачів. На думку міністра, Netflix може стати джерелом додаткового фінансування для українського кіновиробництва.

Із засновницею ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксаною Мороз говорили про посилення російської дезінформації у жовтні. Експертка сказала, що за емоційним навантаженням інформаційний терор буде таким, як був до початку вторгнення у лютому. Вона прогнозує, що росіяни намагатимуться налякати українців ядерним ударом.

Витіснення росіян з Херсонщини у блоці «Інтера» обговорили з керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном. Також він прокоментував часткову мобілізацію та забезпечення російської армії.

У блоці «Інтера» облаштували студію наживо. Ведучий Олексій Фадєєв говорив із політичними експертами Володимиром Фесенком та Володимиром Васильєвим, зокрема про російський ядерний шантаж.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY