detector.media
30.09.2022 12:20
В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»
В Україні запустять подкаст про російські злочини «Чому вони крадуть»
Перший епізод – про скіфське золото – вийде 6 жовтня. Прослухати його можна буде на «Українській правді», а також на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify.

В Україні запустять подкаст про російські злочини проти української культурної спадщини «Чому вони крадуть», пише «Українська правда».

Проєкт є ініціативою кінокомпанії 435 FILMS, продюсерка подкасту – Анна Паленчук, режисер – Корній Грицюк. У подкасті буде п’ять епізодів по 20 хвилин, які публікуватимуть впродовж жовтня. Перший епізод – про скіфське золото – вийде 6 жовтня. Прослухати його можна буде на «УП», а також на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify.

«Мета, якою живе наша команда, полягає в тому, аби разом із репараціями після підписання мирного договору Росія також повернула нам культурні цінності, які зараз перебувають на її території. Це і золото з українських курганів, і Вишгородська ікона Божої Матері, і Конституція Пилипа Орлика, і спадщина Мазепи, і козацькі клейноди, і картини Шевченка – численні безцінні артефакти», – пояснила Анна Паленчук.

До створення подкастів залучили юристів, активістів, директорів музеїв, заповідників, а також політиків. Як анонсується, вони розповідатимуть про російські злочини та можливі шляхи повернення втрачених українських цінностей.

Раніше видання Liga.net запустило подкаст про економіку України під час війни – «Воєнні рейки». Ведучим став журналіст Олександр Надельнюк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY