detector.media
30.09.2022 09:53
Два українських фільми змагатимуться на Варшавському міжнародному кінофестивалі
Два українських фільми змагатимуться на Варшавському міжнародному кінофестивалі
Цьогоріч до основної конкурсної програми фестивалю відібрано 15 стрічок.

Серед фільмів, які відібрали для участі в міжнародному конкурсі 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю, є два українських фільми. Про це повідомили в Держкіно.

Загалом до основної конкурсної програми відібрано 15 стрічок. Україну представлятимуть фільм Ірини Цілик «Rock. Paper. Grenade» («Я і Фелікс») та копродукційна стрічка «Тато» («Заморожене добро») режисерки Анни Маліжевської.

«Я і Фелікс» — це розповідь про дорослішання, перші уроки добра і жорстокості, підліткову закоханість, пошуки вчителя і непрості стосунки дітей та поламаних 90-ми роками дорослих. 

Сюжет фільму «Тато» розвивається між двома кордонами, українським та польським. Головний герой Міхал — батько-одинак, який працює далекобійником. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Раптова смерть помічниці відправляє Міхала у несподівану подорож, під час якої він дізнається більше про те, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті.

Також у конкурсній програмі фестивалю 1-2 Competition покажуть стрічку Максима Наконечного «Спас» («Бачення метелика»). Це жорстка та сюрреалістична історія про жінку-воїна, яка не хоче бути жертвою. Світова прем'єра фільму відбулась цьогоріч на Каннському міжнародному кінофестивалі.

38-й Варшавський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 до 23 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, у 2020 році на Варшавському кінофестивалі переміг фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY