detector.media
29.09.2022 21:43
Папа Римський теж брав участь у звільненні бійців «Азова» з полону — ЗМІ
Папа Римський теж брав участь у звільненні бійців «Азова» з полону — ЗМІ
Як нагадав Франциск, вже наступного дня після початку повномасштабної війни він пішов до російського посольства. Це був незвичайний жест: Папа ніколи не відвідує посольство.

Папа Римський Франциск звертався до посла РФ щодо обміну російських полонених. Про це глава католицької церкви розповів в інтерв’ю італійському виданню La Civiltà Cattolica.

«У мене був військовий керівник, який займається обміном полоненими, та радник з питань релігії президента Зеленського. Цього разу мені принесли список з понад 300 в’язнів. Мене просили сприяти у цій справі, тож я невідкладно зателефонував російському послу, щоб дізнатися, чи можна прискорити цей обмін», — розповів Папа Римський.

Нагадаємо, 21 вересня в результаті обміну Україна повернула з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ. Серед них — 108 бійців «Азова», зокрема пресофіцер Дмитро Козацький. В обмін довелося видати Росії народного депутата Віктора Медведчука, на чому наполягала ФСБ РФ. Як повідомив після обміну генеральний прокурор України Андрій Костін, досудове розслідування щодо Медведчука завершене, а його свідчення задокументовані.

Фото — Vatican News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY