detector.media
29.09.2022 16:49
Анастасія Товт заявила, що її позбавили номінації на премію Thomson Foundation через «доноси»
Анастасія Товт заявила, що її позбавили номінації на премію Thomson Foundation через «доноси»
Через день після оголошення шортліста Thomson Foundation вирішила виключити дописувачку підсанкційного видання «Страна.ua» з переліку номінантів.

Дописувачка проросійського підсанкційного видання «Страна.ua» Анастасія Товт заявила, що її позбавили номінації на премію Thomson Foundation для молодих журналістів через «доноси».

«Давній клуб фанатів "Страны" на чолі з цілим міністром культури Ткаченком закидали Фонд колективними доносами з ультиматумами. "Як можна номінувати журналістів "Страны", якщо на видання наклали санкції РНБО? Вони ж усі там вороги!", – писали хейтери у Фейсбуці. І вимагали вилучити мене зі списку номінантів. І сьогодні вранці, вже наступного дня після того, як моє ім'я з'явилося у шот-листі, його звідти викреслили», – написала вона.

Анастасія Товт вважає, що санкції проти проросійського видання – «без суду та слідства» – можна вважати наступом на свободу слова: «У Thomson Foundation цього, напевно, не знали. Як і те, що наш сайт із початку війни заблокований і в Росії, де нас назвали "бандерівським" медіа».

«Доноси – це не проблема Фонду. Це наша внутрішня проблема – коли замість того, щоб зміцнювати єдність країни під час найтяжчої війни, наша медіатусовка воліє зводити старі рахунки і ставити підніжки один одному, перетворюючи престижну міжнародну премію на сільський базар», – додала вона.

Нагадаємо, 28 вересня стало відомо, що до шортліста Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation потрапили журналістка hromadske Олеся Біда та працівниця онлайн-видання «Страна.ua» Анастасія Товт.

Дізнавшись про таке сусідство, hromadske повідомило, що відмовиться від участі, якщо Анастасію Товт не виключать з переліку претендентів. У МКІП повідомили, що звернуться до Thomson Foundation з проханням виключити Товт із номінантів.

Зрештою Thomson Foundation вирішила виключити дописувачку «Страны.ua» з переліку номінантів.

Також на сайті президента України з'явилась петиція з вимогою «належно» блокувати ресурси «Страны.ua» та припинити співпрацю держорганів із цим виданням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY