detector.media
29.09.2022 16:45
У Києві відкриють альтернативний пресцентр для парламентських журналістів
У Києві відкриють альтернативний пресцентр для парламентських журналістів
Олена Кондратюк сказала, что у Верховній Раді міркують й над тим, як унеможливити допуск у будівлю парламенту проросійських журналістів та блогерів.

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк в інтерв'ю «Укрінформу» повідомила, що у Києві буде відкрито альтернативний пресцентр для роботи парламентських журналістів і висвітлення діяльності парламенту.  

«Ми організували альтернативний пресцентр у Києві для роботи парламентських журналістів. Плануємо проводити там брифінги, пресконференції, і таким чином надавати більше оперативної інформації про роботу Верховної Ради», – зазначила Кондратюк.

За її словами, зараз триває реорганізація всієї роботи Верховної Ради, зокрема перегляд парламентських акредитацій для журналістів.

«Ми дивимося, як унеможливити допуск так званих проросійських журналістів, блогерів, тіньових російських ЗМІ. Для цього, звісно, працюватимемо зі СБУ та ГУР. Тут також буде доречною самоорганізація і власне медіа – журналісти ж краще знають, хто є хто», – розповіла віцеспікерка.

Нагадаємо, зараз парламентський пресцентр розташовний у кулуарах Ради, також там є кілька майданчиків для брифінгів.

З 24 лютого 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення РФ до України, журналісти не мають доступу до роботи у будівлі Верховної Ради з міркувань безпеки.

Фото: пресслужба Верховної Ради України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY