detector.media
29.09.2022 11:10
«Ми – Україна»: колишні медійники Ахметова зареєстрували свою компанію
«Ми – Україна»: колишні медійники Ахметова зареєстрували свою компанію
Бенефіціаром компанії, за інформацією джерел ДМ, є блогер і політичний експерт Ігор Петренко.

У реєстрі з’явилось товариство з обмеженою відповідальністю «Ми – Україна», яке, за інформацією джерел «Детектора медіа», є юридичною особою проєкту колишніх працівників медіагрупи «Україна».

Бенефіціарним власником компанії є Ігор Ігорович Петренко. «Детектор медіа» надіслав йому запитання на адресу, вказану у реєстрі. Раніше це компанія називалась «ІТ Інновації», тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього — Антон Дідківський. На початку вересня  компанію придбав Ігор Петренко, який також став її директором. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

За інформацією джерел, Ігор Петренко — директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень. Він також був блогером у різних медіа: телеканал «Апостроф», «Коментарі», як політичний коментатор брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online . Ігор Петренко у розмові з «Детектором медіа» сказав, що буде готовий давати коментарі за тиждень. 

Також джерела ДМ повідомляють, що  у новоствореній компанії працюють колишні працівники медіа Ріната Ахметова Юрій Сугак, Людмила Добровольська, Віталій Тарасов, Олег Панюта, Володимир Коваленко, Ігор Пупков та Олена Цинтила, які згодом зможуть стати міноритарними акціонерами.

Олег Панюта у коментарі «Детектору медіа»  не став коментувати новий проєкт, але сказав: «Я один з тих, хто про це мріє. Звісно мені цікавий телевізор. Це те, що я робив останні 30 років. І це бажання у ці непрості часи докладати зусилля до того, щоб  Україна перемагала».

«Детектор медіа» звертався також до Юрія Сугака, однак не отримав відповіді. 

Нагадаємо, колишні працівники медіагрупи «Україна», за інформацією джерел ДМ, запускають або власний канал, або продакшн-студію. До проєкту нібито можуть залучити близько двох сотень колишніх працівників «України». Студію облаштовують на  вулиці Корольова в Києві. Проєкт нібито координує колишній керівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак.

Медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з дією закону про олігархів.  

На фото — Юрій Сугак

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY