detector.media
28.09.2022 20:43
СБУ повідомила про підозри Стремоусову, Пушиліну, Сальдо та іншим організаторам псевдореферендумів
СБУ повідомила про підозри Стремоусову, Пушиліну, Сальдо та іншим організаторам псевдореферендумів
Досудове розслідування ведеться у справі про колабораціонізм.

Служба безпеки України повідомила про підозру ще 16 організаторам псевдо референдумів РФ на тимчасово окупованих територіях України. 

У цьому переліку пропагандист, «заступник голови військово-цивільної адміністрації» Херсонської області Кирило Стремоусов, лідер незаконної організації «ДНР» Денис Пушилін, так званий «голова військово-цивільної адміністрації» Херсонської області Володимир Сальдо, самопроголошений «голова військово-цивільної адміністрації Запорізької області» Євген Балицький та інші. З повним переліком можна ознайомитися за цим посиланням.

Цих осіб слідчі СБУ підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 28 та частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Зокрема, встановлено, що ці колаборанти за підтримки збройних формувань  РФ і представників держави-агресора сприяли в організації незаконного псевдореферендуму. Зокрема, вони створили територіальні дільниці для псевдоголосування, сформували фейкові територіальні та дільничні виборчі комісії, інформували мешканців громад щодо підготовки та проведення «референдуму», склали попередні списки учасників «плебісциту», розробили та затвердили форму й текст «бюлетенів» для голосування на псевдореферендумі, а також розпорядились щодо виготовлення та доставки їх для голосування на дільниці та до відповідних комісій. Також ці 16 осіб забезпечили фінансування підготовки та проведення «референдумів».

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти державної безпеки України. Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій та Херсонській, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратури. Фото з сайту СБУ.

Нагадаємо, 26 вересня Служба безпеки України повідомила про збір доказової бази на організаторів російського псевдореферендуму на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Кільком виконавцям завдань окупантів повідомли про підозру. У тому числі,Володимиру Висоцькому, «голові центральної виборчої комісії ДНР»; Олені Кравченко, «голові центральної виборчої комісії ЛНР»; Олександру Кофману, «голові громадської палати ДНР»; Марині Філіповій – «радниці голови ЛНР».

У СБУ закликали свідків фейкового «опитування», яке проводять росіяни за допомогою колаборантів, надавати інформацію у чат-бот. Конфіденційність гарантована.

Ілюстрація: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY