detector.media
27.09.2022 09:10
Медведчук не отримує зарплату народного депутата з січня – ВРУ
Медведчук не отримує зарплату народного депутата з січня – ВРУ
Чому нарахування припинили, в Апараті ВРУ не пояснили. У парламенті планували, що Медведчука позбавлять мандата вже після вироку суду.

Підозрюваний у держзраді народний депутат Віктор Медведчук, якого передали Росії в обмін на українських військовополонених, не отримує заробітну платню в парламенті з січня поточного року. Про це у відповіді на запит «Українських новин» повідомив Апарат Верховної Ради.

«Народному депутату України 9-го скликання Медведчуку Віктору Володимировичу за період з січня по серпень 2022 року заробітна плата (враховуючи надбавки та премії) нарахована лише за січень 2022 року в розмірі 24 614,13 гривень, за період з лютого по серпень поточного року нарахування заробітної плати не здійснювалося. Що стосується інших видів виплат, про які йдеться у запиті, то їх нарахування за період з січня по серпень 2022 року не здійснювалося», – вказано у відповіді на запит журналістів.

Чому нарахування припинили, в Апараті ВРУ не пояснили. Медведчука планували позбавити мандата народного депутата після винесення судового вироку та набуття ним чинності. Наразі судовий розгляд його справ не завершено. Також у парламенті не зареєстровано постанову про припинення повноважень нардепа.

Нагадаємо, 24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука. Його підозрюють за ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати нардеп зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовлялась від цього. 

21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією. Зокрема, були звільнені 215 українських та іноземних військових, серед них 108 бійців «Азову». Як пояснили в Офісі президента, Росії віддали Медведчука в обмін на 200 військових.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY