detector.media
26.09.2022 21:38
Поліція Лондона розпочала розслідування щодо пропагандиста Грема Філліпса
Поліція Лондона розпочала розслідування щодо пропагандиста Грема Філліпса
Його підозрюють у знущаннях над британцями Ейденом Асліном і Шоном Піннером у російському полоні.

Поліція Лондона перевірить факти, викладені у відеоблозі британського пропагандиста, прибічника Кремля Грема Філліпса. Про це пише The Sun.

Як ідеться у публікації, Філліпс допитував на Донбасі британського військовополоненого Ейдена Асліна, звинуватив його в найманстві та опублікував це відео на YouTube.

Ейдену Асліну вдалося вийти з полону та повернутися до Великої Британії. Зараз він свідчить проти Філліпса.

Як ми писали, Аслін захищав Україну у лавах ЗСУ, однак потрапив до полону під Маріуполем. Його кинули до в’язниці, засудивши до смертної кари.

Інтерв’ю Філліпс записав зі своїм співвітчизником у квітні 2022 року. На відеозаписі Аслін закутий у наручники, поранений і відповідає на питання під тиском.

Дії Філліпса викликали резонанс у Великій Британії та осуд з боку громадськості та влади. Зокрема, цей інцидент коментував прем’єр-міністр Борис Джонсон, який назвав розмову Філліпса з Асліном «пропагандистським повідомленням» для Росії. Британці такі дії блогера назвали порушенням Женевських конвенцій щодо ставлення до військовополонених, а влада пригрозила Філліпсу судом за воєнні злочини.

Філліпс став першим британцем, проти якого офіційний Лондон впровадив санкції через пропаганду. Це рішення було прийнято у липні цього року.

Прокремлівському пропагандисту заборонили в'їзд до України ще 2014 року, однак він продовжує зйомки, порушуючи закон.

Фото з відеоблогу Грема Філліпса

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY