detector.media
26.09.2022 18:55
Телеоператора Олексія Юрченка посмертно нагороджено «Срібним хрестом»
Телеоператора Олексія Юрченка посмертно нагороджено «Срібним хрестом»
Цю відзнаку вручають рішенням головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Телеоператор «Прямого» Олексій Юрченко посмертно здобув відзнаку «Срібний хрест», повідомляється на сайті каналу.

Олексій Юрченко воював на Харківському напрямку в складі окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. Він керував взводом гранатометників. Юрченко загинув 8 вересня у бою за звільнення Балаклії.

Нагрудним знаком «Срібний хрест» нагороджуються особи офіцерського складу Збройних Сил України за особистий внесок у справу розбудови і розвитку Збройних Сил України, успішне виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

«Срібний хрест» можуть здобути військові, яких раніше відзначали нагрудним знаком «Сталевий хрест», або які здійснили визначний вчинок.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення Росії медійники вирушили на фронт захищати Україну. За даними ООН, станом за 5 липня 2022 року загинули 17 журналістів і ще 14 були поранені внаслідок бойових дій. Також ООН підтвердила випадки викрадення та цілеспрямованого обстрілу машин працівників ЗМІ. 

У липні на Донеччині, де тривають бої з росіянами, загинув журналіст Олександр Савоченко. До війни він працював на телеканалах «Київ», СТБ, Суспільне, в інформагентстві «Франс Прес».

У червні в бою, імовірно, загинув генеральний директор видавництва «Бліц-інформ», колишній шеф-редактор журналу «Бізнес», військовий Володимир Чеповий.  Як повідомив його син Іван, офіційно його батько вважається зниклим безвісти, а не загиблим.

У травні внаслідок обстрілів окупантів загинув журналіст, військовослужбовець ЗСУ Олександр Махов. Він тривалий час працював на каналах «Україна» та «Україна 24» військовим кореспондентом і висвітлював події на передовій. У жовтні 2021 року Махов перейшов на канал «Дом».

Вічна слава героям!

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY