detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.09.2022 10:46
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня
Українська документалістика, псевдореферендуми та агроаналітика від депутатів «За майбутнє».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ, Суспільне.

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» цієї ночі транслювали новинні сюжети.

У блоці «1+1» з казахстанським медіаекспертом, директором Міжнародного центру журналістики MediaNet Адилем Джаліловим говорили про готовність населення Казахстану приймати російських біженців. Він сказав, що багато місцевих розуміють небезпеку: у країну як біженці може приїхати велика кількість «ватників», котрі згодом гукатимуть російських військових захищати їх вже на території Казахстану.

Традиційно для «1+1» для обговорення теми агросектору долучили нардепа з групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка.

До гостьової студії ICTV/СТБ запросили режисерку документального фільму «Цей дощ ніколи не скінчиться» Аліну Горлову. Вона сказала, що після початку повномасштабного вторгнення росіян можна було продовжувати знімати, оскільки воно вплинуло й на життя родини головного героя. Фільм розповідає про сім'ю двадцятирічного Андрія Сулеймана, яка переїхала до України, коли жити в Сирії стало неможливо. Проте, втікаючи від однієї війни, вони потрапили до іншої.

Про незаконні референдуми у блоці Суспільного говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він пояснив позицію влади щодо «голосування» на псевдореферендумах, які росіяни проводять на окупованих територіях. За його словами, якщо люди під дулом автомата ставитимуть галочки, їх не вважатимуть правопорушниками, оскільки юридичної ваги таке «голосування» не має.

З російським опозиціонером Іллею Пономарьовим говорили про Форум вільних народів Росії, а також про «часткову мобілізацію» росіян. Він сказав, що треба підтримувати партизанський рух та активно заважати силовикам.

Про російську військову техніку та трофеї нашої армії говорили з пресофіцером Миколаївської ОВА Дмитром Плетенчуком, підполковником запасу Миколою Саламахою та представником розвідувальної спільноти InformNapalm Михайлом Макаруком.

Також знову повторили інтерв’ю з віцеспікером Сенату Польщі Міхалом Камінським. Вперше його показали 21 вересня та вже повторювали 23 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY