detector.media
24.09.2022 17:22
Колаборанти, які проводили псевдореферендум у Мелітополі, стали кандидатами на санкції
Колаборанти, які проводили псевдореферендум у Мелітополі, стали кандидатами на санкції
«Кожен, хто вирішив вислужитись перед кремлівським начальством, отримає за "заслугами" від українського правосуддя», – попередив мер Мелітополя Іван Федоров.

Влада Мелітополя склала список колаборантів, які зголосилися керувати «виборчими комісіями» під час псевдореферендуму, та пропонує запровадити щодо них санкції. Про це повідомив мер міста Іван Федоров.

«58 керівників "виборчкомів" з проведення псевдореферендуму зовсім скоро втратять можливість користуватись своїм майном, – зазначив Федоров. – Ми підготували подання до Кабміну щодо застосування до зрадників економічних санкцій. Їхні будинки, квартири, дачі, земельні ділянки, автомобілі будуть заарештовані. А їхні банківські рахунки – заблоковані».

Також влада міста збирає інформацію про членів родин колаборантів.

«Паралельно колаборантами вже займаються українські спецслужби. Їхнє майбутнє чітко описане в ч.5 ст.111-1 Кримінального кодексу України: позбавлення волі строком до 10 років з можливою конфіскацією майна», – додав Іван Федоров. 

Нагадаємо, у Запорізькій області псевдореферендум проходить під прицілами. Люди виїжджають з тимчасово окупрованих територій, не сподіваючись на те, що «опитування» відбудеться за належними правилами.

Фото з сайту Запорізької ОВА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY