detector.media
24.09.2022 15:32
На Луганщині псевдореферендум об’єднали з мобілізацією – Сергій Гайдай
На Луганщині псевдореферендум об’єднали з мобілізацією – Сергій Гайдай
«Ставиш "проти" – тебе записують у якийсь блокнотик. Ставиш галочку "за" – "Вітаємо!". Вам ще видають і паспорт РФ. А якщо ви чоловік, то за паспортом слідує ще й повістка».

Псевдоголосування на Луганщині проходить під дулами автоматів, пише «Укрінформ» із посиланням коментар в ефірі марафону «FreeДом» голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая.

За словами Гайдая, псевдореферендум більше націлений на мобілізацію, жодних підготовлених виборчих дільниць, спостерігачів просто немає. До того ж, до міст обмежили в'їзд і виїзд.

«Це більше схоже на якесь соцопитування. Щоправда, опитування під дулами автоматів. Бо коли до вас у квартиру ломляться якісь люди, якщо ти не відчиняєш, загрожують виламати двері. Відкриваєш, заходять і дають картонку: "Ви за нею сховайтеся і поставте галочку". А позаду стоять озброєні люди. Ставиш «проти» – тебе записують у якийсь блокнотик. Ставиш галочку «за» – «Вітаємо!». Вам ще видають і паспорт РФ. А якщо ви чоловік, то за паспортом слідує ще й повістка. Це якийсь сюр», – каже Гайдай.

Бюджетникам, за його інформацією, повідомили, що якщо вони не прийдуть на «референдум», їх звільнять з роботи, «а далі, можливо, щось гірше».

Нагадаємо, у Запорізькій області псевдореферендум проходить під прицілами. Люди виїжджають з тимчасово окупрованих територій, не сподіваючись на те, що «опитування» пройде за належними правилами.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії. Також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ. Бойовики тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також колаборанти тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей нібито вирішили провести «референдуми» 23-27 вересня.

Західні лідери вже заявили, що результати фейкових «референдумів» не визнають. Зокрема, про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, а пізніше й президент США Джо Байден. 

Фото з фейсбук-сторінки Сергія Гайдая

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY