detector.media
23.09.2022 15:21
Захисник Маріуполя та фотограф «Азовсталі» Дмитро Козацький вперше прокоментував визволення з полону окупантів
Захисник Маріуполя та фотограф «Азовсталі» Дмитро Козацький вперше прокоментував визволення з полону окупантів
Дмитро Козацький: Я щасливий, що нарешті можу обійняти своїх найрідніших і дякую всім, хто зробив цей обмін можливим.

Пресофіцер полку «Азов» Дмитро Козацький з позивним «Орест» вперше прокоментував звільнення з російського полону.

Козацький опублікував фото в інстаграмі з написом «Якщо ми повернемось», де слово «якщо» перекреслене й замінене на «коли»: «Фраза, яку ми постійно виправляли в розмовах одне з одним в полоні».

Дмитро Козацький подякував українцям за привітання з визволенням та за слова підтримки.

«За чотири місяці я завжди був впевнений, що українці про нас не забувають і кричать на весь світ, навіть без зв‘язку і новин відчувалась підтримка найсміливішого, найкращого народу в світі. Я щасливий, що нарешті можу обійняти своїх найрідніших і дякую всім, хто зробив цей обмін можливим», –  написав Козацький. 

Захисник України сказав, що найболючішим є те, що після теракту в Оленівці, який скоїли росіяни, багато побратимів вже ніколи не побачать своїх сімей.

Дмитро Козацький закликав докладати зусилля, щоб ті, хто залишилися в полоні, повернулися додому найближчим часом: «Тільки тоді я буду щасливий в повній мірі. Я вдома – в Україні! Продовжуємо боротьбу далі».

Нагадаємо, Дмитро Козацький є автором легендарних відео та фотографій з «Азовсталі», які отримували нагороди на численних фотоконкурсах. Перед тим, як вийти з «Азовсталі», Дмитро Козацький виклав свої роботи у мережу, закликавши поширювати їх і надсилати на всі можливі премії та конкурси.

21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією, зокрема були звільнені 215 українських військових, серед них — 108 бійців «Азову». 

Серед звільнених — військовослужбовці НГУ, ВМС України, ЗСУ, ДПСУ, ТрО, НПУ, СБУ, Держмитслужби та ДССТ, а також двоє цивільних. Також стало відомо про звільнення «Пташки» — Катерини Поліщук, парамедикині-доброволиці Національної гвардії України, і військової лікарки Мар’яни Мамонової.

Україна задля повернення 215 військових та цивільних з російського полону віддала Росії підозрюваного в державній зраді народного депутата Віктора Медведчука.

Фото: kztsky/Instagram

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY