detector.media
23.09.2022 12:31
МінТОТ: Причетних до псевдореферендумів чекає суд, їхні імена відомі правоохоронцям
МінТОТ: Причетних до псевдореферендумів чекає суд, їхні імена відомі правоохоронцям
За колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення загрожує покарання до 15 років за ґратами (на фото — військовослужбовці зривають російську пропаганду у звільненій Балаклії).

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, правоохоронні та розвідувальні відомства України мають повну інформацію щодо організаторів та виконавців проведення так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях.

«Стосовно усіх вказаних осіб буде введено санкції. Також буде ініційовано їх кримінальне переслідування, призупинено соціальні виплати, арештовано рухоме та нерухоме майно», — йдеться у повідомленні МінТОТ.

Також у міністерстві звернулись до колаборантів з попередженням:

За колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення загрожує покарання до 15 років за ґратами.

ГУР МО України нагадує, що володіє інформацією щодо осіб, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованих територіях України.

СБУ ідентифікувала понад 1,5 тисячі осіб, яких ворог планує залучити до організації псевдореферендуму на Запоріжжі.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ. Бойовики тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також колаборанти тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей нібито вирішили провести «референдуми» 23-27 вересня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не змінить політику визволення територій, які окупували росіяни, а радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що росіяни просто втрачають час, організовуючи псевдореферендуми.

Західні лідери вже заявили, що результати фейкових «референдумів» не визнають. 

Анонс «референдумів» та початок «часткової мобілізації» збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 23 вересня українські військові ліквідували понад 56000 окупантів.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що росіяни на тимчасово окупованих територіях України проводять не «референдум», а пропагандистське шоу для «z-мобілізаціі».

Скріншот відео: ТСН/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY