detector.media
23.09.2022 09:44
«Радіо Свобода» отримало нагороду за висвітлення повномасштабної агресії Росії
«Радіо Свобода» отримало нагороду за висвітлення повномасштабної агресії Росії
Журналістів міжнародної медіамережі відзначили на цьогорічному конкурсі Online Journalism Awards за висвітлення подій перших годин повномасштабної війни Росії проти України в лютому 2022 року, які стали історичним моментом для «Радіо Свобода».

Редакція «Радіо Свобода» стала переможцем конкурсу Online Journalism Awards 2022 у категорії Breaking News, Large Newsroom.  

«Мені дуже приємно вітати Українську службу, Білоруську службу, Current Time, а також усі команди, які зробили внесок у сміливе та всебічне висвітлення "Радіо Свобода" перших годин війни в Україні. Саме швидка та інноваційна командна робота, яка є надзвичайно важливою для нашої аудиторії, особливо в Україні, вперше в історії "Радіо Свобода" була відзначена Online Journalism Award за висвітлення термінових новин у великій редакцій», – заявила віцепрезидентка та головна редакторка «Радіо Свобода» Дейзі Сінделар.

За її словами, ця нагорода є свідченням професіоналізму та відданості кореспондентів «Радіо Свобода».

«Нагорода OJA стала ще більш особливою завдяки звільненню одного з наших ув’язнених білоруських колег, Олега Груздзіловича, після дев’яти місяців несправедливого покарання. Сподіваємось незабаром побачити подібний результат для Ігоря Лосика, Олексія Кузнечика та Владислава Єсипенка», – додала Дейзі Сінделар.

Огранізатори конкурсу завили, що перші години повномасштабної війни Росії проти України в лютому 2022 року стали історичним моментом для «Радіо Свобода»: медіа змогло донести на багатьох платформах термінові новини про ці події мільйонам людей в Україні, Росії, Білорусі, Молдові та в інших країнах.

Кореспонденти «Радіо Свобода» працювали в різних куточках України та на передовій. З великим особистим ризиком вони вели прямі трансляції, живі блоги усіма мовами регіону, зокрема й англійською. Ключову роль в успішному виробництві новин відігравали саме українські, російські та білоруські журналісти «Радіо Свобода», які знали контекст подій і місцевість, де вон ивідбувалися.

Online Journalism Awards (OJA) – головна світова нагорода, якою відзначають майстерність та інновації в цифровій журналістиці з 2000 року.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY