detector.media
22.09.2022 16:39
Сейм Литви тимчасово заборонив російське та білоруське телерадіомовлення
Сейм Литви тимчасово заборонив російське та білоруське телерадіомовлення
Рішення діятиме до 16 жовтня 2024 року.

Сейм Литви тимчасово заборонив російське та білоруське радіо та телебачення, повідомляє Delfi. За відповідну поправку до закону проголосували 113 депутатів, утримались четверо, а проти не голосував ніхто.

Поправка до закону передбачає тимчасову заборону на ретрансляцію та розповсюдження радіопрограм, телепрограм або окремих програм в інтернеті, створених особами, які прямо чи опосередковано керовані, контрольовані або фінансуються Росією та Білоруссю. Це положення діятиме до 16 жовтня 2024 року.

Рішення ухвалювали терміново, оскільки з 16 вересня надзвичайний стан у країні діє тільки в прикордонних регіонах, а отже, пропагандистські ЗМІ знову зможуть мовити на більшу частину Литви.

До цього найбільші ЗМІ Росії та Білорусі вже були обмежені рішеннями литовських відомств або на підставі санкцій Євросоюзу та США.

Нагадаємо, у Молдові заборонили російські інформаційні програми в рамках боротьби з фейками і пропагандою війни. Також у Латвії заборонили ретрансляцію 20 російських каналів, зокрема мережі RT.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY