detector.media
22.09.2022 10:32
Україна стала асоційованим членом European Film Agency Directors association
Україна стала асоційованим членом European Film Agency Directors association
Рішення чинні члени Асоціації одноголосно ухвалили під час Генеральної Асамблеї 19 вересня 2022 року.

Державне агентство України з питань кіно повідомило, що приєдналося до European Film Agency Directors association (EFAD). Як зазначається, таке рішення чинні члени Асоціації одноголосно ухвалили під час Генеральної Асамблеї 19 вересня 2022 року.

EFAD об’єднує національні кіно- та аудіовізуальні агентства та базується в Брюсселі. Серед її членів – країни Європейського союзу, а також Ісландія, Норвегія, Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Швейцарія та Велика Британія.

Перемовини стосовно членства України в Асоціації тривали з початку цього року. Що таке рішення винесуть на голосування, стало відомо в серпні.

EFAD прийняла Держкіно в якості асоційованого члена – це категорія для європейських кіноагенцій, які засновані в державах-членах Ради Європи, але не державах-членах ЄС. 

«Ми продовжуємо досліджувати способи підтримки української кіноіндустрії, яка сильно страждає через війну. Під час нашої Генеральної Асамблеї члени асоціації обговорювали можливі спільні колективні дії», – зазначила віцепрезидентка EFAD Едіт Сепп.

На найближчі кілька років Україну буде звільнено від сплати членських внесків та надано змогу брати участь у конкурсних програмах Асоціації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY