detector.media
22.09.2022 11:07
Dentsu Ukraine: Лідер інвестицій в телерекламу – фармацевтика, відновлення інших категорій йде вкрай повільно
Dentsu Ukraine: Лідер інвестицій в телерекламу – фармацевтика, відновлення інших категорій йде вкрай повільно
Володимир Фризюк: Станом на останній тиждень серпня частка фарми становила 69% у виходах.

Chief Operating Officer dentsu Ukraine Володимир Фризюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що фармацевтична галузь зараз є основним драйвером зростання інвестицій в телерекламу.  

«Із квітня реклама на телебаченні показує динаміку відновлення. Фармацевтична категорія, яка першою повернула комунікацію на телебаченні, зараз є основним драйвером зростання інвестицій в телерекламу. Станом на останній тиждень серпня частка фарми становила 69% у виходах. Ми очікуємо, що динаміка приросту категорії буде позитивною до кінця року, адже четвертий квартал — важливий період для багатьох фармацевтичних брендів», – каже Фризюк.

П’ятірка найбільших рекламодавців зараз повністю складається з фармацевтичних виробників: Kusum, Acino, «Дарниця», Teva, Natur Product Vega. До топ десятки, крім фармацевтів, увійшли також «Київстар» та Parimatch. 

Водночас відновлення інших категорій, частка яких сягала близько 50% до 24 лютого, зокрема їжа та напої, побутова хімія та засоби гігієни, ритейл і фінансовий сектор, відбувається вкрай повільно.

«Прогнозуємо, що восени 2022 усі телевізійні селлери разом мають шанси зібрати 25—35% в грошах у порівнянні з 2021 роком. Але ці цифри будуть суттєво відрізнятися в окремих гравців. Заповнюваність за результатами серпня оцінюємо в 50—60%, однак із початку вересня відбулося динамічне зростання у зв’язку з виходом в ефір сильних гравців, наприклад, компанії "Фармак"», – каже Фризюк.

У червні 2022 року президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «ДМ» повідомив, що через війну та втрату доходів компанія мусила скоротити приблизно 15% працівників, а  бізнес-процеси зараз стали досить «примітивні».

Фото: Ryan Fagan/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY