detector.media
22.09.2022 08:15
Серед 215 звільнених з полону українських захисників – пресофіцер полку «Азов» Дмитро Козацький
Серед 215 звільнених з полону українських захисників – пресофіцер полку «Азов» Дмитро Козацький
Перед тим, як вийти з «Азовсталі» у травні 2022-го, Дмитро Козацький виклав свої роботи у мережу, закликавши поширювати їх і надсилати на всі можливі премії та конкурси. Його фото отримали низку престижних премій на міжнародних конкурсах.

21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією. Були звільнені 215 українців-військових, серед них 108 бійців «Азову». Про це повідомили в Офісі президента України в ефірі загальнонаціонального марафону.

Серед звільнених — військовослужбовці НГУ, ВМС України, ЗСУ, ДПСУ, ТрО, НПУ, СБУ, Держмитслужби та ДССТ, а також двоє цивільних, уточнили в Координаційному штабі поводження з військовополоненими.

Так, з полону звільнили Героя України Дениса Прокопенка («Редис») — командира Окремого загону спеціального призначення «Азов», Євгенія Бову — командира Першого окремого батальйону морської піхоти, Лева Пашка — командира роти «Азову».

Крім того, звільнено Сергія Волинського («Волину»), в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослава Паламара, заступника командира полку «Азов» по роботі з особовим складом, Дениса Шлегу, командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького, Олега Хоменка, командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною «Азовсталі», а також Дмитра Козацького, старшого солдата, фото та відео якого з «Азовсталі» облетіли весь світ.

П'ятеро звільнених з полону командирів зараз перебувають в Туреччині під гарантіями захисту та безпеки президента Реджепа Ердогана і, за домовленістю, залишаться там до кінця війни.

Також стало відомо про звільнення «Пташки» — Катерини Поліщук — парамедикині-доброволиці Національної гвардії України і Мар’яни Мамонової — військової лікарки, капітана медичної служби. Вона перебуває на останніх місяцях вагітності.

Серед звільнених — 10 іноземців, яких відпустили в Саудівську Аравію.

Повний список визволених можна подивитись за посиланням.

Нагадаємо, перед тим, як вийти з «Азовсталі» у травні 2022-го, Дмитро Козацький виклав свої роботи у мережу, закликавши поширювати їх і надсилати на всі можливі премії та конкурси.

Роботи Козацького перемогли у престижному фотоконкурсі The Prix de la Photographie. Крім того, він є призером польського фотоконкурсу Grand Press Photo 2022 та отримав дві нагороди International Photography Awards

Крім того, Дмитра Козацького внесли до списку Forbes «30 до 30».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY