detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
21.09.2022 14:47
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 вересня
Очікування промови Путіна, шестигодинний повтор у блоці Суспільного та «Книжка року Бі-бі-сі».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного показали повтор випуску попередньої доби та різних інтерв’ю. Усього повторили вісім включень за 19 вересня, вересневі інтерв’ю з директором Школи політичної аналітики Максимом Яковлєвим, генерал-майором Ігорем Гордійчуком, блогером Денисом Казанським та серпневе інтерв’ю з актором Олексієм Суровцевим. Повтори гостьової студії та інтерв’ю на екрані не маркували, що це повтор, на відміну від новинних сюжетів.

Про «Книжку року Бі-бі-сі» у блоці  ICTV/СТБ говорили з редакторкою «BBC News Україна» Мартою Шокало. Вона розповіла про участь торішніх переможців у війні проти Росії та дала порадила книжки, які варто прочитати. Нагадаємо, що минулого року книжкою року став роман Артема Чеха «Хто ти такий?». Як подати заявку на конкурс, читайте тут.

Для обговорення ситуації у Харкові до гостьової студії «Інтера» включили міського голову Ігоря Терехова. Він часто коментує ситуацію у регіоні. Починаючи з 1 травня його включали до блоків різних телеканалів 74 рази. Тоді як голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова — лише 45 разів.

У блоці «1+1» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про ймовірність проведення Росією референдумів на загарбаних територіях. На його думку, завжди, коли Росія починає програвати, вони створюють гучні інформаційні приводи. Далі актуальні теми, пов’язані з перебігом війни, обговорили з військовим експертом Петром Черником.

Для обговорення декомунізації до гостьової студії «1+1» запросили голову Українського інституту національної пам'яті Антона Дробовича та історика Олександра Алфьорова — завсідника блоків саме «1+1». Щодо ліквідації пам’ятників російським письменникам Дробович сказав, що російська культура не може бути представлена в українських містах більше, ніж українська.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY