detector.media
21.09.2022 13:50
Роскомнагляд пригрозив блокувати ЗМІ, які пишуть про мобілізацію в Росії не на основі офіційних джерел
Роскомнагляд пригрозив блокувати ЗМІ, які пишуть про мобілізацію в Росії не на основі офіційних джерел
21 вересня президент РФ оголосив про початок «часткової» мобілізації для війни проти України. Після цього в телеграм-каналах та росЗМІ почала з'являтись інформація про масове вручення повісток на вулицях Росії.

Російським ЗМІ погрожують блокуванням, якщо вони подаватимуть інформацію про перебіг мобілізації не з офіційних джерел. Про це повідомила на своєму сайті російська федеральна служба з нагляду сфері зв'язку інформтехнологій і комунікацій (Роскомнагляд).

«Роскомнагляд інформує засоби інформації та інформаційні ресурси про необхідність під час підготовки і публікації матеріалів, що стосуються проведення мобілізаційних заходів на території Російської Федерації, використовувати інформацію та дані, отримані виключно від федеральних і регіональних органів виконавчої.

Поширення хибної інформації в мережі "Інтернет" тягне за собою негайне блокування таких матеріалів відповідно до статті 15.3 Федерального закону № 149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації"», – йдеться в повідомленні.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про початок «часткової» мобілізації для війни проти України. Він заявив, що мобілізувати начебто будуть лише окремі категорії громадян, що мають військовий досвід, однак в указі про мобілізацію, який він вже підписав, подібних обмежень немає. Після цього в телеграм-каналах та росЗМІ почала з'являтись інформація про масове вручення повісток на вулицях Росії, а також поради, як можна уникнути мобілізації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY