detector.media
21.09.2022 09:44
Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії
Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії
Згідно з указом російського диктатора, мобілізаційні заходи в РФ розпочинають сьогодні, 21 вересня.

Володимир Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії. Про це повідомляє «ВВС News Україна» з посиланням на звернення російського диктатора, яке опублікувала його пресслужба.

Указ про це президент країни-агресора вже підписав, мобілізаційні заходи в РФ розпочинають сьогодні, 21 вересня. Призову до армії підлягатимуть лише військовозобов'язані запасу, «передусім ті, хто проходив службу у лавах ЗС РФ, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід».

Путін також заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ, які бойовики тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також колаборанти тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей нібито вирішили провести 23-27 вересня.

У своєму зверненні Путін використав традиційні пропагандистські наративи про начебто наявні у Заходу плани «розчленувати Росію та посіяти русофобію» та про те, що Росії «треба допомогти людям з Донбасу і звільнити ці території».  

20 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна не змінить політику визволення територій, які окупували росіяни, а радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що росіяни просто втрачають час, організовуючи псевдореферендуми.

Західні лідери вже заявили, що результати фейкових «референдумів» не визнають. 

Анонс «референдумів» та початок «часткової мобілізації» збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 21 вересня українські військові ліквідували 55110 окупантів.

Фото: пресслужба російського диктатора 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY