detector.media
20.09.2022 17:40
Частка жінок в ефірі «FreeДома» у серпні була меншою, ніж у «Єдиних новинах»
Частка жінок в ефірі «FreeДома» у серпні була меншою, ніж у «Єдиних новинах»
У національному марафоні в порівнянні з липнем відсоток розмов із жінками дещо зріс.

Героями абсолютної більшості розмов в ефірі російськомовного марафону іномовлення «FreeДом» у серпні були чоловіки. Про це свідчать підсумки моніторингу «FreeДома».

Із 1092 включень протягом серпня лише 180 були розмовами із жінками — це 16%. Із 522 унікальних гостей ефіру марафону іномовлення — 96 жінок (18,3%).

У спільного телемарафону «Єдині новини» відповідні показники за серпень вищі, хоча жінки все одно в меншості.  У серпні загалом у марафоні «Єдині новини» було 1558 студійних розмов і включень і 732 унікальних гостей. Героїнями 348 розмов в ефірі були жінки — це 22% (абсолютний показник не змінився в порівнянні з минулим місяцем, але загальна кількість розмов зменшилась). Унікальних героїнь було 207 (28%, було 26%). До того ж список найчастіше запрошуваних в ефір марафону «Єдині новини» гостей очолила речниця командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Якщо переважання чоловіків у «Єдиних новинах» можна теоретично пояснити тим, що топспікери на тему війни — військові та голови військових адміністрацій (а це здебільшого чоловіки), то у випадку «FreeДома», де частка гостей такого типу менша, це пояснення не спрацьовує. У десятці найчастіше запрошуваних спікерів — одна українка і одна росіянка. Детальніше читайте у підсумках моніторингу марафону іномовлення за серпень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY