detector.media
17.09.2022 23:29
Володимир Петров насварив ведучих «Ради» за запрошення ексчленів «ОПЗЖ» (відео)
Володимир Петров насварив ведучих «Ради» за запрошення ексчленів «ОПЗЖ» (відео)
Політтехнолог попросив не кликати його в ефір марафону, поки йому не гарантують, що там більше не буде проросійських нардепів.

Політтехнолог Володимир Петров, якого в ролі гостя-коментатора регулярно включають в ефір спільного телемарафону «Єдині новини» у блоці каналу «Рада», розкритикував ведучих цього каналу за запрошення в ефір нардепів, обраних від «Опозиційної платформи — За життя». Він також попросив не вмикати його в ефір, поки не буде гарантії, що колишні члени «ОПЗЖ» не з’являтимуться в ефірі марафону. Це сталось 17 вересня під час ефіру, який вели Ольга Нємцева і колишній ведучий каналів Медведчука Максим Зборовський.

На початку включення ведучий Максим Зборовський поставив Петрову запитання про занадто легке, на його думку, покарання для колаборантів, визначене українським законом. «Вони привели русский мир сюди», — сказав він про колаборантів.

«Так, як, наприклад, Валерій Гнатенко. Це депутат від «ОПЗЖ», колишній мер Дружківки, який піднімав над нею російський прапор і який чомусь з’явився на цьому тижні в ефірі телемарафону. Тому перед тим, як ми поговоримо на цю тему, я не можу не поставити вам питання. А як так, шановні ведучі, трапилось, що за тиждень двоє одразу депутатів від «ОПЗЖ» опинились в ефірі поважного каналу і телемарафону? Це питання громадськості і суспільства, яке не може достукатись і отримати відповідь», — сказав Володимир Петров.

Нагадаємо, крім Валерія Гнатенка, який почав з’являтись у блоках «Ради» ще у серпні, «Рада» на минулому тижні включала Анатолія Бурміча — проросійського політика й завсідника каналів Медведчука, який на початку російського вторгнення закликав до капітуляції. Його запросили поговорити про підготовку до опалювального сезону, хоча він зараз входить до групи «Відновлення України» і працює в антикорупційному комітеті ВР. Після появи Бурміча в ефірі директор каналу «Рада» Вадим Перенчук сказав, що керівництво мовника «працює над помилками» і виправить ситуацію, однак уже наступного дня в ефірі знов з’явився Валерій Гнатенко.

Ведучий Максим Зборовський відповів на запитання Петрова наступним чином: мовляв, ці нардепи «є членами відповідних комітетів, і певно, що вони є діючими народними депутатами. Щодо іншого, то це питання не тільки до керівництва Верховної Ради, але й до суспільства. Але, так як вони мають певну відповідальність, вони з’явилися в ефірі…».

Петров перебив ведучого запитанням, чи можемо ми побачити незабаром в ефірі Нестора Шуфрича (нині члена депутатської групи «Платформа за життя і мир», також утвореної з колишніх членів «ОПЗЖ»), «який чомусь зараз ще очолює комітет зі свободи слова», а також Юрія Бойка та інших проросійських політиків.

«Нехай тоді його позбавляють мандату, але ми не Мін’юст, ми не РНБО, ми не вповноважені таким займатися. Якщо ви знаєте, як працює журналістика, ви розумієте, що ведучі не відповідають за питання, які ви зараз нам ставите. Це не у наших повноваженнях і не в нашій компетенції», — сказала ведуча Ольга Нємцева.

«Вибачте, будь ласка. З усією повагою до вашої професії, до того часу, поки я не отримаю будь-яким чином відповідь, що депутатів «ОПЗЖ», які, я впевнений, найближчим часом будуть усі звинувачені в державній зраді, я вас попрошу мене не вмикати», — сказав на це Петров.

Нагадаємо, поява Володимира Петрова в ролі ведучого в ефірі перезапущеного телеканалу «Рада» у грудні 2021 року спричинила скандал. На вимогу народних депутатів Петрова пообіцяли прибрати з ефіру, однак невдовзі він повернувся в ролі гостя-коментатора. Детальніше про Володимира Петрова читайте в нашому досьє.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY